FBI nespretan sa dokazima

FBI je nespretno rukovao velikom količinom dokaza u svojim kancelarijama širom SAD, izvestio je "Njujork tajms" nakon uvida u interni izveštaj te agencije.

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2014.

00:55

Default images

FBI je napravio propuste kada je reč o oružju, dragocenostima, novcu i drogi, koji čuva kao dokaze u sklopu krivičnih slučajeva, navodi se u istrazi, kojom je bilo obuhvaćeno 41.000 dokaza, a kod gotovo polovine zabeleženi su propusti.

Greške u sakupljanju dokaza predstavljaju ozbiljan problem za FBI, pošto mogu dovesti do toga da sudije slučajeve odbace, preneo je AFP.

FBI će obavestiti tužilaštvo o rezultatima izveštaja i rizicima poništavanja suđenja.

Mnogi propusti se pripisuju kompjuterskim greškama, ali su u izveštaju zabeleženi i slučajevi kada su agenti uzimali dokaze iz skladišta i nisu ih vraćali mesecima.

U nekoliko slučajeva, dokazi nisu vraćeni godinama, navela je francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: