Dug za struju ne razume bolest

Zbog milionskog duga za struju Suzani Spasić Selimović iz Niša bi uskoro na vrata mogli da dođu sudski izvršitelji.

Izvor: B92

Subota, 20.12.2014.

20:57

Default images

Ova siromasna i teško bolesna žena dug ne može da plati, a među Nišlijama, koji su godinama rekorderi po dugovanjima za električnu energiju, ima još onih koji imaju sličan problem.

Spasić Selimović već dve decenije živi samo od socijalne pomoći, a zbog slabog materijalnog stanja, pre desetak godina prestala je da plaća račune za struju.

Sada bi zbog milionskog duga mogla da ostane bez krova nad glavom. Sud je prihvatio njenu žalbu na rešenje o zapleni imovine, ali je ubrzo ponovo dobila račun i mogućnost da ga plati na 120 mesečnih rata.

Medutim, Suzana, koja je teško bolesna i koja skoro sve što primi potroši na lekove, to ne može da plati.

"Nemam gde, na ulicu ću otići. Imam to primanje od 9.200 dinara ili 8.400 dinara, kako kad, ne zna zašto... Ne mogu to da odvojim da dam njima, kako ću da se lečim?", navodi Suzana.

Suzanin slučaj nije usamljen u Nišu. U ovom gradu ima više od 20 hiljada socijalno ugroženih. U Centru za socijalni rad podsećaju da najsiromašniji građani imaju pravo na određeni broj besplatnih kilovata.

"Problem nastaje kada prekorače potrošnju, a problem i predstavljaju i zaostala dugovanja", navodi Zoran Jović iz Centra za socijalni rad.

Građani Nisa za struju duguju vise od deset milijardi dinara. Dugovi nikom nisu otpisani, pa je tako izvesno da i Suzani milionski dug neće biti oprošten. Tako će ova zena, koja se bukvalno bori za život, morati da vodi i paralenu bitku - da ne ostane na ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: