Ubijen posle napada na policajce

Francuski policajci ubili su u centralno-zapadnom delu zemlje muškarca koji ih je napao nožem i uzvikivao "Alah Akbar".

Izvor: Beta

Subota, 20.12.2014.

19:55

Default images

Prema izvorima bliskim istrazi, "taj napad podseća na način delovanja pripadnika Islamske države, koji u Siriji i Iraku napadaju pripadnike snaga bezbednosti".

Muškarac naoružan nožem upao je u subotu u policijsku stanicu u mestu Žoe-le-Tur i povredio policijaca koji je bio na ulazu, kao i još dvojicu, dok ga nisu ubili ostali policajci u prefekturi, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova i dodalo da povređeni policijaci nisu u životnoj opasnosti.

Napadač, Francuz rođen u Burundiju 1994. godine, uzvikivao je "Alah Akbar" (Bog je veliki, na arapskom jeziku) sve dok nije izdahnuo, navela je policija.

Napadač nije poznat od ranije policiji, dok je njegov brat poznat po svojim radikalnim stavovima i pokušaju da ode u Siriju.

"Istraga se odnosi na napad snaga bezbednosti motivisan radikalnim islamom povezanim s terorizmom", rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je za to zaduženo tužilaštvo protiv terorizma u Parizu.

Islamska država podstiče svoje pristalice, koje ne mogu da odu u Siriju i Irak, da napadaju "nevernike" u svojim državama, kao i vojnike i policajce.

Francuska je jedna od meta napada islamista pošto se ta zemlja pridružila međunarodnoj koaliciji koja bombarduje položaje džihadista u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: