Brodarevo: Voda i dalje neispravna

Voda u Brodarevu zbog povećane mutnoće i dalje nije za piće, spremanje hrane i upotrebu za ličnu higijenu.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.12.2014.

18:30

Default images

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje iz Užica Biljane Mijović, ova ustanova prati situaciju od 3. decembra kada je užički Zavod pozvan od strane grupe građana koji su iskazali zabrinutost zbog ovog problema.

"Mi smo, odmah kontaktirali republičku sanitarnu inspekciju i zajedno, na osnovu uzoraka, ustanovili da se voda ne sme koristiti za piće, pripremanje hrane i ličnu higijenu", navela je Mijović dodajući da je poslednja analiza pokazala bolje rezultate.

Međutim, podsetila je, da je neophodno da tri uzastopna uzorka budu ispravna kako bi žitelji Brodareva mogli da koriste vodu sa vodovoda.

Takođe, preporučili smo nadležnima u Prijepolju i Brodarevu da se izvrši ispiranje vodovodne mreže i sprovede proces dezinfekcije. Uveli smo sistem nadzora obolevanja od zaraznih bolesti, svakodnevno dobijamo informacije iz tamošnjih zdravstvenih ustanova, ali, na sreću, zbog problema neispravnosti vode nije bilo poremećaja zdravlja meštana Brodareva", zaključila je Mijović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: