Islamisti potisnuti sa Sindžara

Snage iračkih Kurda koje se bore protiv grupe Islamska država (ID) uspele su da potisnu islamiste sa strateški važne planine Sindžar.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

20:59

Default images

Irački Kurdi otvorili su koridor kako bi hiljade pripadnika jazidske manjine mogle da odu odatle.

Desetine hiljada Jazida su ostali zarobljeni na toj planini još od početka avgusta, kada je ID zauzela gradove Sindžar i Zumar i naterala lokalno stanovništvo u bekstvo, prenosi AP.

Mnogi od njih su kasnije evakuisani odatle avionima, ali je ipak više hiljada ostalo na planini.

Snage iračkih Kurda su sada otvorile put ka oslobađanju grada Sindžara koji se nalazi u podnožju istoimene planine, navodi AP.

Trupe kurdskih milicija, pešmerga, uz podršku američkih vazdušnih udara, juče su pokrenule operaciju za ponovno zauzimanje Sindžara.

Visoki kurdski zvaničnik Masrur Barzani potvrdio je za AP da su kurdske snage danas uspele da potisnu ID i probiju koridor do planine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: