Ivanović:Naneli su mi ogromnu štetu

Lider stranke kosovskih Srba SDP Oliver Ivanović je, u pauzi suđenja u Kosovskoj Mitrovici, reako da je jedva čekao da mu se pruži šansa da dokaže da je nevin.

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.12.2014.

20:47

Default images

"Narušili su mi ugled i ja sad moram da se svima dokazujem da sam nevin. Jedva sam čekao početak sudenja... ovo ne može da se zataškava. Moram, jer će mi u suprotnom ceo život biti obeležen time. Naneli su mi ogromnu štetu. U pritvoru sam 11 meseci, odvojen od porodice, dece... to je posebna priča", rekao je Ivanović, koji je sa još četvoricom sunarodnika optužen za teška krivična dela nad Albancima.

Ivanović je nekolicini novinara koji su ceo dan strpljivo pratili početak glavnog pretresa dodao da je 15 godina živeo život urbanog čoveka, čoveka koji nije bio poznat kao nacionalista.

Dodao je da je imao prijatelje svih nacionalnosti i da ljude nije delio po tome, da se bavio javnim poslom, da je svakodnevno bio u međima, putovao po celom Kosovu.

"Pratila me je francuska žandarmerija, karabinjeri, poljski specijalci, Pakistanci, Rumuni... i svaki put su mogli da me odvedu, uhapse. Nisu imali nikakve dokaze punih 15 godina. Međunarodni tužilac je 2002. godine odustao od pokretanja postupka posle dvogodišnje istrage. Ali, postalo je veoma važno da se to učini i ja sam u pritvoru od 27. januara", kazao je Ivanović.

Podsetio je da se proteklih 15 godina sreo s više predsedika država, tri generalna sekretara NATO-a, članovima NATO-a, sa stotinak ministara spoljnih poslova, sa zamenicima državnog sekretara SAD, Rusije, Kine i stotinak drugih ministara.

"Svi oni pre nego se sretnu s nekim, proveravaju ima li nešto sumnjivo u karijeri njihovog budućeg sagovornika", dodao je Ivanović, koji je jedno vreme bio i državni sekretar u Ministarstvu Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: