Evakuacija zbog božičnog paketa

Nepoznati šaljivdžija naterao je nekoliko stotina ljudi da se evakuišu iz jedne svoje zgrade u Pragu pošto je poslao sumnjiv paket iz koga su virile žice.

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.12.2014.

18:32

Default images

U paketu su bili samo božićni kolači i čestitka.

Sumnjivi paket iz koga su virile žice stigao je danas sa redovnom poštom i policija je odmah blokirala okolinu i evakuisala ljude iz zgrade, koja se nalazi u širem centru Praga, iznad jedne od prometnih stanica metroa.

"Iz paketa je virila žica i odmah je pozvan pirotehničar. Nekoliko stotina zaposlenih evakuisano je iz zgrade. Kontrola je pokazala da paket nije uopšte opasan. U njemu su bili božićni kolači i praznična čestitka", kazao je portparol češke policije Tomaš Hulan.

U Češkoj su pooštrene ove jeseni kontrole pošte koja stiže u državne institucije, pošto su nepoznati ucenjivači počeli od septembra da šalju poštom pošiljke sumnjive sadržine, najčešće sa bezopasnim praškom, ali u nekoliko slučajeva i sa otrovom u smrtnim dozama vladi, ministru unutrašnjih poslova, ministru finansija i predsedniku Češke Milošu Zemanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: