Afera "Pasoš": Osmoro osuđeno

Mešovito veće Osnovnog suda u Prištini osudilo je danas osmoro okrivljenih za organizovani kriminal i pranje novca u predmetu poznatom kao "Pasoš".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

17:07

Default images

Okrivljeni su osuđeni na kazne od jedne do 12 godina zatvora i na novčane kazne od 5.000 do 25.000 evra.

To veće je zaključilo da su šest optuženih - N.V, F.B, B.B, E.D, I.F i N.T. krivi po optužbi za organizovani kriminal i pranje novca i odredilo im pritvor do pravosnažnosti presude, navodi se u saopštenju Euleksa.

J. B and S.Š. proglašeni su krivima za krivično delo primanja ukradene robe, a njima je izrečena mera oduzimanja putne israve.

Okrivljena N. V. oslobođena je optužbe za krivično delo zloupotrebe poverenja i utaje poreza.

Okrivljeni F.B, E.D, I.F, N.T i H.Š. oslobođeni su optužbe za krivično delo utaje poreza.

Sud je takođe odlučio da oduzme dva stana i drugu imovinu približne vrednosti od oko 372.000 evra i obavezao okrivljene da oštećenoj strani nadoknade štetu.

Postupak je vodio međunarodni tužilac iz STK, koji kao i osuđeni ima pravo žalbe na ovu prvostepenu presudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: