Paravinja progutao žilete

Dragan Paravinja, kome se ponovo sudi za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloletne Antonije Bilić, završio je u bolnici pošto je progutao žilete za brijanje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.12.2014.

16:07

Default images

Pozivajući se na nezvanične informacije, portal ŠibenikIN objavio je da su u šibenskoj bolnici potvrdili da su u utorak primili pacijenta iz zatvora, ali nisu otkrili detalje zbog zaštite prava pacijenta.

Paravinja je navodno progutao tri žileta za brijanje kupljena u zatvorskoj prodavnici. Posle pregleda u šibenskoj bolnici prebačen je u drugu zdravstvenu ustanovu, najverovatnije u Zagrebu.

U Ministarstvu pravosudja nisu želeli da komentraišu slučaj. Dragan Paravinja je prvostepeno bio osudjen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva Antonije Bilić, kao i zbog pokušaja silovanja još jedne devojke, ali je Vrhovni sud sredinom aprila srušio deo presude Županijskog suda u Šibeniku.

Taj sud je doveo u pitanje kvalifikaciju teškog ubistva, jer smatra da nije dokazano da je Paravinja 17-godišnju Drnišanku pokušao da siluje pre nego što ju je ubio.

Zbog toga mu se ponovo sudi, ali je sudjenje zapelo na početku jer se čeka da sud utvrdi da li je raspravno sposoban.

Slučaj Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu. Višemesečna potraga za devojkom koja je poslednji put vidjena 7. juna 2011. dok je stopirala na mostu preko reke Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion, nije dala rezultate. To je bila najopsežnija potraga ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

U Paravinjinom kamionu pronadjeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, istražiteljima u BiH (Republici Srpskoj), gde je pobegao, priznao, a potom porekao da je ubio devojku.

Posmrtni ostaci Antonije Bilić pronadjeni su krajem novembra 2012. na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osudjen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: