Turčin optužen za ubistvo Ivkovića

Sud u Istanbulu je podigao optužnicu protiv turskog državljanina osumnjičenog da je ubio srpskog navijača Marka Ivkovića.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

17:19

Default images

Sud je, osim podizanja optužnice, takođe naložio da se osumnjičeni Kadri Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja, prenela je agencija AP.

Preostala šestorica osumnjičenih za učešće u ovom zločinu su pušteni posle ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle da budu podnesene optužnice, navela je Anadolija.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije primilo je danas zvaničnu potvrdu turske policije da je pritvoreno sedam osoba zbog ubistva Marka Ivkovića.

U saopštenju MSP-a se navodi da je turska policija obavestila generalnog konzula Srbije u Istanbulu da ima dovoljno dokaza da su privedena lica povezana s ovim krivičnim delom, te da će slučaj danas biti prosleđen javnom tužiocu na dalje postupanje.

Kako su ranije preneli turski mediji, ubicu Marka Ivkovića odali su oni koji su tokom dana već bili privedeni u policiju.

Ranije su turski mediji preneli da je privedeno petoro navijača Galatasaraja, zbog sumnje da su umešani u ubistvo navijača Crvene zvezde.

Podsetimo, turska policija oformila je dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu. Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu obavestio je srpskog kolegu juče predveče da je sedam osoba privedeno na informativni razgovor povodom ovog slučaja.

Ivković je ubijen prošlog petka u Istanbulu, gde je došao da gleda košarkašku utakmicu beogradske Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: