Tužilaštvo: Pritvor za Novakovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu Borislavu Novakoviću.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

17:07

Default images

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je rekao da je pritvor predložen zbog nesmetanog vođenja krivičnog postupka, a sem za Novakovića, pritvor je predložen i za još troje osumnjičenih, pošto je pokrenulo istragu protiv njih zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe službenog položaja.

Kod sudije za prethodni postupak počela su saslušanja osumnjičenih povodom predloga za pritvor, napomenuo je tužilac i dodao da odluku sudije za prethodni postupak očekuje do kraja dana.

Radisavljević je dodao da je tužilaštvo donelo naredbu za sprovođenje istrage protiv Novakovića, Mirjane Dejanović, Zorana Bojovića i Dragane Živković.

Oni se sumnjiče da su kao rukovodioci u javnom prezeću Zavod za izgradnju grada Novog Sada od marta 2009. godine do jula 2012. godine prvo nezakonito izabrali za najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Bulevara Evrope u Novom Sadu privredno društvo "Borovica transport" iz Rume.

Potom nisu zatražili povraćaj avansa koji nije opravdan izvedenim radovima, niti aktivirali izdatu bankarsku garanciju i time su omogućili Borovica transportu da izvrši naplatu radova koju nikada nije izveo u vrednosti od oko 463 miliona dinara, naveo je tužilac.

Novaković i ostali uhapšeni su danas i svima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: