Dekan: Novi napad na profesora

Ponovo je napadnut jedan od profesora Filozofskog fakulteta, izjavio je danas dekan tog fakulteta Miloš Arsenijević.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

15:44

Default images

On je rekao da se "broj krivičnih prijava zbog fizičkog i verbalnog nasilja protiv studenata koji blokiraju Filozofski fakultet stalno povećava".

"Sada je na Fakultetu dodatno neprijatna situacija, jer se broj krivičnih prijava protiv studenata stalno povećava, a juče je ponovljen nasrtaj na jednog od profesora", kazao je Arsenijević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istakao da je taj profesor morao da ode na pregled u Urgentni centar, zbog, kako je naveo, bola u grudima i povišenog pritiska uzrokovanog stresom.

Arsenijević je kazao da time "počinju da se realizuju pretnje sa društvenih mreža" i pročitao neke među kojima su i "Ako analiziram čitavu situaciju, ne znam zašto do sada nismo zapalili dekanat" i "Smrt upravi, policiji".

Dekan je izrazio očekivanje da će se do ponedeljka oglasiti i prosvetna inspekcija sa daljim koracima i dodao da "zasad neće zvati policiju da reši situaciju", iako za to postoji peticija koju su potpisali neki od profesora.

Arsenijević je opovrgnuo i jučerašnje saopštenje predsednice Saveta Svetlane Čizmić okačeno na sajtu Fakulteta u kome se studenti pozivaju na "konstruktivan razgovor", te da oforme tim koji će ih na tim razgovorima predstavljati.

"Uprava fakulteta neće razgovarati sa studentima dok ne obustave blokadu, a onda možemo razgovarati svakog dana", naveo je on.

Prema njegovim rečima, ne zna se o čemu su studenti danas u osam časova razgovarali sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Čuo sam se sa predstavnicima <inistarstva, ali nemam informaciju da li je nešto dogovoreno", kazao je dekan.

Blokada Filozofskog fakulteta traje više od šest nedelja, a studentima su ispunjena tri zahteva.

Zahtev koji nije ispunjen odnosi se na besplatan prenos više od 60 ESPB bodova u narednu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: