Dodik: U nedelju ime mandatara

Predsednik RS Milorad Dodik najavio je da će ime mandatara za sastav nove vlade saopštiti u nedelju, 30. novembra.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.11.2014.

11:27

Default images

Lokalni mediji su do sada nezvanično pisali da će to biti dosadašnja premijerka Željka Cvijanović.

Dodik i danas nastavlja konsultacije oko sastava nove vlade koja će, kako se očekuje, biti formirana do 20. decembra, a danas će razgovarati sa predstavnicima nevladinog sektora, javlja RTRS.

Većinu u Skupštini od 44 poslanika ima Dodikova SNSD, sa koalicionim partnerima, DNS i SP, a i predstavnici Koalicije Domovina, koju je predvodio Ramiz Salkić, izrazili su na konsultacijama želju da učestvuju u radu nove Vlade RS.

Ali, to je danas demantovao "Demokratski front", članica te koalicije, koji je ocenio da je funkcioner SDA iz entiteta RS Ramiz Salkić neovlašćeno razgovarao sa Dodikom o navodnom ulasku "Domovine" u koaliciju sa SNSD.

"U DF-u smo svoj stav u okviru koalicije Domovina vezali za formiranje Saveta ministara BiH sa strankama iz Saveza za promene (opoziicija RS) i bilo kakvi pregovori sa većinom zasnovanom na kupljenim poslanicima nemaju našu podršku", prenosi agencija Fena.

Dodik je, međutim, ponovio da će novu skupštinsku većinu činiti više od 44 poslanika i odbacio tvrdnje opozicije o političkoj korupciji, odnosno "kupovini" poslanika.

On je za Federalnu TV, kazao da nastojanje bošnjačkih političkih predstavnika da formiraju vlast na nivou BiH sa strankama iz opozicije u RS liči na situaciju iz Federacije BiH od pre četiri godine kada je, uz pomoć međunarodne zajednice, pokušano devastiranje izbornog pobednika - HDZ- BiH, što je rezultiralo zastojem u tom entitetu.

Mislim da je jasno da HDZ BiH i SNSD ostaju u čvrstom savezništvu i da pobednici na izborima u sva tri naroda treba da se okupe na državnom nivou, jer su jedini relevantni, poručio je.

Predsednik RS je najavio i mogućnost da Narodna skupština RS donese rezoluciju kojom se onemogućava glasanje na nivou BiH bez saglasnosti nadležnih organa Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: