Češka se nudi da leči Kurde

Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek ponudio je Iraku da Češka kao pomoć u borbi protiv islamskog terorizma primi na lečenje Kurde ranjene u borbi sa ID.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

10:17

Default images

"Naše banje su jako dobro opremljene za rehabilitaciju takvih povreda kao što su tu, što smo, nažalost, isprobali i kod naših vojnika ranjenih u Avganistanu. Budući da govore o hiljadama ranjenih nije čudo što ih je to zainteresovalo", kazao je danas Zaoralek češkom radiju nakon susreta sa predsednikom Autonomne oblasti Kurdistana u Iraku, Masudom Barzanijem.

Dolazak kurdskih boraca na lečenje doneo bi koristi i češkim banjama, pošto su one nakon eskalacije krize u Ukrajini i zatezanja odnosa Zapada i Rusije suočene sa velikim odlivom klijenata iz Rusije, pre svega najomiljenija destinacija Rusa - Karlove Vari.

"Vlada između ostalog sada rešava kako da pomogne banjama pošto smo sada ostali u nekim oblastima bez klijenata iz Libije ili Rusa u Karlovim Varima", kazao je Zaoralek.

Šef češke diplomatije razgovarao je sa predstavnicima iračkih Kurda i o daljoj vojnoj pomoći, pored isporuka starih zaliha municije koje je za borbu protiv Islamske države poklonila Češka.

"Veoma su zainteresovani za helikoptere i avione. U ovakvom tipu borbi je podrška iz vazduha kopnenim jedinicama neizmerno važna", rekao je češki ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: