General NATO u poseti Ukrajini

Vrhovni vojni komandant NATO Filip Bridlav doputovao je u Ukrajinu kako bi se sastao sa najvišim zvaničnicima Kijeva.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.11.2014.

10:50

Default images

Američki general Bridlav će se sastati sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, dok na istoku te zemlje i dalje ne jenjavaju borbe izmedju ukrajinskih i proruskih snaga, prenela je agencija AFP.

Porošenko je nedavno izneo ideju održavanja referenduma o pridruživanju Ukrajine NATO, čime je dodatno iziritirao Moskvu, koja se protivi ekspanziji NATO na području koje je ranije zauzimao Sovjetski savez.

Zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov je juče rekao da će napori Ukrajine da postane članica NATO "samo dodatno zakomplikovati situaciju".

"To neće unaprediti bezbednost Ukrajine niti poboljšati život Ukrajinaca", istakao je Rjabkov.

Građani Ukrajine u prošlosti nisu bili skloni pridruživanju NATO, ali su promenili mišljenje otkad se u martu poluostrvo Krim priključilo Rusiji, pa najnovije ankete pokazuju da 51 odsto Ukrajinaca podržava članstvo u Severnoatlantskoj alijansi.

Bridlav je poslednjih meseci više puta izazvao bes zvaničnog Kremlja tvrdeći da Rusija snabdeva oružjem i šalje svoje vojnike u pomoć proruskim snagama na istoku Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: