Stefanović: MUP pouzdan partner

GS Udruženja šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPCA) počela je uz poruku da će MUP dati pun doprinos u borbi protiv kriminala u zemlji, regionu i Evropi.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

10:19

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je otvarajući skup u Beogradu naglasio da će MUP Srbije dati svoj puni doprinos u cilju poštovanja i sprovodjenja zakona, očuvanja stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti gradjana na teritoriji Srbije.

"Istovremeno bićemo pouzdan partner u regionu i iskreni saradnik evopskih policija", naglasio je on izrazivši zadovoljstvo što će tokom današnjeg zasedanja šefovi policija zemalja u regionu potpisati novi memorandum o razumevanju posvećen radu SEPCA.

Podsetivši da je Srbija proteklih godinu dana predsedavala tim udruženjem Stefanović je istakao da je tada finalizirana ideja o stvaranju novog i modernog udruženja "koje će pružiti još brži i efikasniji odgovor na ključne bezbednosne izazove sa kojima se suočavamo u regionu i Evropi".

"U tom smislu smatram da će naše buduće aktivnosti biti usmerene na jačanje strateških kapaciteta na regionalnom nivou, a sve u cilju uspešnije zajedničke borbe proitiv organizovanog i drugih vidova teškog kriminala", rekao je on.

Direktor srpske policije Milorad Veljović je naglasio značaj zajedničke borbe protiv svih vidova organizovanog kriminala i spremnost da se i dalje sarađuje na zajedničkim zadacima u toj borbi.

"Kriminal danas uzima nove oblike i mi moramo uvek biti spremni, ako ne i korak ispred onih sa druge strane zakona kako bi sačuvali bezbednost u regionu", rekao je Veljović.

On je naglasio da je srpska policija već dugi niz godina opredeljena za intenzivno jačanje međunarodne saradnje, ne samo sa zemljama regiona već i sa zemljama EU, kao i svim drugim policijama.

"Svesni činjenice da organizovani kriminal i drugi teški kriminal ne poznaje granice, opredeljeni smo da tu saradnju u narednom periodu jačamo i unapređujemo", naveo je Veljović.

On je podsetio da Vlada Srbije i MUP u svom delokrugu rada sprovode reformu policije koja je kao jedan od svojih ključnih prioriteta definisala borbu protiv organizovanog i drugih vidodva teškog kriminala.

Veljović je istakavši da vlada podržava reformu policije u modernu, efikasnu i demokratsku policiju koja je u skladu sa standardima i modelima EU dodao da je neophodno da na tom putu policija ima visok stepen integriteta i uspešan stragegijski model upravljanja.

Generalnoj skupštini SEPCA prisustvuju predstavnici mnogobrojnih međunardnih organizacija zaduženih za bezbednost i borbu protiv kriminala, kao i predstavnici Evropola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: