"Platni razredi, ali ne prekosutra"

Srđan Verbić poručio je da će jedino ustanovljavanje platnih razreda rešiti problem prosvetnih radnika, ali da taj posao ne može da bude završen „prekosutra".

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

09:56

Default images

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da je jedino pravo rešenje za status nastavnika da budu u pravoj platnoj grupi, da to definišemo i da to usvoji skupština...

To nije nešto što ćemo imati prekosutra kao rezultat, ali smatramo da je prioritet. Jedino kada nastavnici budu imali platu koja je u skladu sa njihovom odgovornošću i nivoom obrazovanja tek tada ćemo imati rezultat, rekao je Verbić novinarima u pauzi skupa Dostignuća mladih u Srbiji.

On kaže i da očekuje da kolektivni ugovor bude završen i pre roka, odnosno januara 2015. godine.„Otpočet je rad na izradi kolektivnog ugovora što je bio zahtev sindikata i očekujemo da on bude završen pre rok, kazao je ministar.

Verbić je ponovio da jedino zahtev o izuzimanju od smanjenja plata prosvetnih radnika ne može da bude ispunjen, a najavio je da će sutra razgovarati sa predstavnicima sindikata o kolektivnom ugovoru.

Treći zahtev je onaj koji je najvažniji za mnoge predstavnike sindikata i to je onaj zahtev kome ne možemo da izađemo u susret, rekao je Verbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: