Slučaj Bogićević:Pritvor do 30 dana

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana vlasniku koncerna "Farmakom MB" Miroslavu Bogićeviću i za još šestoro osumnjičenih za malverzacije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.11.2014.

23:05

Default images

Specijalni sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana vlasniku koncerna „Farmakom MB Miroslavu Bogićeviću, kao i za još šestoro članova kreditnog odbora Privredne banke Beograd (PBB) koji se sumnjiče da su malverzacijama sa kreditima oštetili tu banku.

Bogićeviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva i postojanja naročitih okolnosti da bi mogao da ometa postupak uticajem na svedoke.

Sudija za prethodni postupak, osim Bogićeviću, pritvor je, iz istih razloga, odredio i Miodragu Salaju.

"Aleksandri Janković, Veri Medić, Predragu Tošiću, Dušanu Vujadinoviću i Oliveri Đorđević, pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati istragu uticajem na svedoke", izjavio je večeras Tanjugu portparol suda Branislav Puzić.

Tužilašto za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv Bogićevića i ostalih zbog postojanja osnovane sumnje da su osumnjičeni prilikom odobravanja ukupno 10 kredita od juna 2012. do kraja marta 2013. godine pribavili protivpravnu imovinsku korist koncernu „Farmakom MB" u iznosu od 1 milijarde 750 miliona dinara.

Oni su prethodno saslušani u tužilaštvu.

Svi osumnjičeni imaju svoje izabrane branioce, ali oni nisu hteli da dođu na saslušanje zbog štrajka advokature.

Svi se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu.

Inače, eventualni stečaj kompanija u vlasništvu Farmakoma bi mogao da pogodi na hiljade stočara širom Srbije. Mnogima Bogićević već duguje i po više hiljada evra. Više o tome pogledajte i pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: