Kosor: Odluka o Šešelju - poniženje

Institucije Srbije bi morale da reaguju na izjave Vojislava Šešelja, smatra Jadranka Kosor.

Izvor: Beta, Danas

Utorak, 25.11.2014.

22:11

Default images

Bivša premijerka Hrvatske i poslanica Jadranka Kosor izjavila je da Deklaracija o Vojislavu Šešelju u hrvatskom Saboru nije uperena protiv Srbije, ali da bi institucije u Srbiji, kao zemlji kandidatu za EU, morale da reaguju na izjave lidera radikala.

"Deklaracija u hrvatskom Saboru o Vojislavu Šešelju je za istoriju i raspravu u UN i nije uperena protiv Srbije, ali bi institucije u Srbiji, kao zemlji kandidatkinji na putu ka EU, morale da reaguju povodom Šešeljevih izjava, u kojima se on nije odrekao projekta promena državnih granica", rekla je za list Danas Jadranka Kosor, koja je danas nezavisna poslanica u Saboru.

Nacrt deklaracije usaglasile su poslaničke grupe u hrvatskom Saboru, a prema rečima Jadranke Kosor, sadržaj se prvenstveno odnosi na odluku Haškog tribunala da pusti Šešelja na privremenu slobodu.

"U deklaraciji se izražava nezadovoljstvo Sabora odlukom Međunarodnog krivičnog suda da pusti optuženika Šešelja, koji je optužen za teške ratne zločine na teritoriji Hrvatske, BiH i Vojvodine, na privremenu slobodu. Odluka tribunala predstavlja i svojevrsno poniženje za žrtve i smatram da mišljenje Hrvatske kao članice EU i NATO o tome treba jasno da se izrazi", rekla je ona.

Jadranka Kosor je rekla da Šešelj, po povratku iz Haga, zagovara projekat promene granica i da bi srpske institucije morale da osude, kako ona kaže, govor mržnje.

Ona je odbacila tvrdnje da je deklaracija posledica političke kampanje u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: