Hag: Uskoro presuda u sporu SRB-HR

Predsednik Međunarodnog suda pravde u Hagu Peter Tomka najavio da će presuda u sporu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid biti doneta pre februara.

Izvor: Politika, Tanjug

Subota, 01.11.2014.

00:35

Default images

U ferbruaru bi trebalo da bude obnovljeno sudsko veće.

Tomka je, podnoseći godišnji izveštaj o radu u Generalnoj skupštini UN, rekao da će presuda biti doneta pre nego što u februaru bude zamenjena trećina sudija u okviru redovnog trogodišnjeg obnavljanja sudskog veća, piše Politika.

Sudija je, podsetivši da je u martu u sudu održana javna rasprava tokom koje su se Hrvatska i Srbija pozivale na kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida, naveo da se sada raspravlja o ovom slučaju i da je u toku rad na izradi presude.

Glavna javna rasprava u Hagu po tužbi koju je Hrvatska podnela protiv SRJ 1999. i protivtužbi kojom je 2010. uzvratila Srbija kao pravna naslednica SRJ, održana je od 3. marta do 1. aprila ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: