Ebola odnela skoro 5.000 života

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila da je epidemija ebole odnela 4.951 ljudski život od ukupno 13.567 zaraženih u osam zemalja širom sveta.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

20:35

Default images

U najnovijim podacima SZO primetan je porast smrtnih slučajeva za 31 u odnosu na podatke od pre dva dana, dok je broj ukupnih slučajeva obolelih smanjen za 136, prenela je agencija Rojters.

Najveći broj inficiranih smrtonosnom hemoragičnom groznicom otpada na tri zapadnoafričke zemlje - Gvineju, Liberiju i Sijera Leone, ali bilo je i sporadičnih slučajeva u Nigeriji i Senegalu, koja je sada proglašena za zemlju bez ebole, kao i u Španiji, SAD-u i Maliju.

Liberija je najteže pogodjena zemlja, ali se može primetiti pad širenja virusa, iako borba da se obuzda epidemije ni izdaleka nije dobijena, navedeno je iz SZO.

Svih 83 zdravstvenih radnika u Španiji koji su bili na posmatranju zbog sumnje da su zaraženi zaraznom bolesti završili su prvi 21-dnevni period inkubacije, ali drugi period 21-dnevnog nadzora mora da prodje, pre nego što Španija može da bude proglašena za zemlju bez ebole, saopšteno je iz SZO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: