Granatiran Donjeck, poginuo civil

Na istoku Ukrajine noćas je poginuo civil prilikom granatiranja područja oko grada Donjeck, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

11:54

Default images

Gradska skupština Donjecka saopštila je da je severni deo grada bio pod paljbom od četvrtka i da je "kao rezultat borbe jedan civil poginuo, a drugi je ranjen".

Gradska skupština Donjecka saopštila je da je severni deo grada bio pod paljbom od četvrtka i da je "kao rezultat borbe jedan civil poginuo, a drugi je ranjen".

Kijev i proruske snage potpisale su 5. septembra sporazum kojim su obustavljeni okršaji, ali ne i u potpunosti.

Kijev je optužio proruske snage da su prekršile primirje 45 puta u poslednja 24 sata, prenela je agencija AFP, koja je navela da se artiljerijska paljba čula da dolazi iz pravca aerodroma.

Najnovije borbe dogodile su se uoči izbora planiranih u nedelju, 2. novembra u Donjeckoj i Luganskoj oblasti.

Proruske snage planiraju da održe predsedničke i parlamentarne izbore, a izbore održane u ostatku Ukrajine 26. oktobra su bojkotovale.

Kijev i zapadne zemlje protive se održavanju izbora, dok je Moskva saopštila da će priznati rezultate izbora.

Na istoku Ukrajine je, od početka borbi u aprilu, više od 3.700 ljudi poginulo, pretežno civila, pokazuju podaci Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: