Zaplenjeno 750.000 cigareta

Tokom dve zajedničke akcije Carine i BIA u Gornjem Milanovcu i Beogradu u noći između 30. i 31. oktobra zaplenjeno je 750.000 komada cigareta.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

10:40

Default images

Vrednost cigareta je preko 5,5 miliona dinara, saopštila je Uprava carina.

U višečasovnoj akciji izvedenoj u Gornjem Milanovcu, koju su carinici započeli oko 20 časova 30. oktobra, a završili dva sata posle ponoći, pronađeno je ukupno 650.000 cigareta "merilyn", "trokadero" i "marble".

Sve cigarete su bile bez akciznih markica, a otkrivene su u kamionu novopazarskih registraskih oznaka kojim su prevezena drva za ogrev.

Najveći deo cigareta bio je sakriven u tovarnom delu kamionu ispod drva za ogrev, zatim u šupljini sa spoljne strane kabine vozača, kao i u samoj kabini.

U ovoj akciji je kod vozača kamiona, osim cigareta, pronađen i gasni pištolj "blow", te je on predat u dalju nadležnost MUP.

U maltene isto vreme tekla je i druga akcija samo u Beogradu. Naime, negde blizu ponoći 30. oktobra otkriveno je još 100.000 cigareta "eve slims" sa kosovskim akciznim markicama.

Tom prilikom izdvojen je jedan od autobusa kosovskomitrovačkih registarskih oznaka i upućen na kontrolu mobilnim skenerom na čijem snimku su se već videle određene nepravilnosti u predelu iza motora zbog čega je započet pregled kompletnog autobusa.

Tokom detaljnog pregleda koji je podrazumevao čak i skidanje prednjih sedišta sa leve i desne pronađeni su "specijalno napravljeni bunkeri" u kojima su bile sakrivene sve cigarete.

Sve cigarete, kao i samo vozilo, privremeno su zadržani do okončanja prekršajnog postupka, a u oba slučaja prekršioci su predati u dalju nadležnost MUP i protiv njih će biti pokrenuti krivični postupci, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: