ID granatira Kobane

Borci Islamske države granatirali su danas sirijski grad Kobane u kome nastavljaju da se bore sa Kurdima, saopštili su danas aktivisti i kurdski zvaničnici.

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

18:14

Default images

Idris Nasan, viši kurdski zvaničnik u Kobaneu, precizirao je da su današnje borbe bile koncentrisane na istočne i južne krajeve na ivici grada poznate pod imenom Ain Arab.

U saopštenju sirijske Opservatoroije za ljudska prava dodaje se da su južni krajevi grada sa tri strane okruženi borcima Islamske države.

Islamska država pokrenula je ofanzivu na Kobane sredinom septembra, pri čemu je kidnapovala desetine meštana pre nego što je ušla u delove grada.

Ranije ove nedelje, američka Centralna komanda saopštila je da su vazduhoplovi vojske SAD izveli 135 vazdušnih napada na položaje militanata u Kobaneu i oko njega, ubivši pritom stotine boraca islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: