Sisi:Strane sile bi da slome Egipat

Abdel-Fatah el Sisi rekao da je napad na vojni punkt na Sinajskom poluostrvu u kojem je ubijeno 30 vojnika bio "operacija finansirana iz inostranstva".

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

15:10

Default images

Egipatski predsednik je rekao da ima stranih sila koje žele da "slome kičmu Egiptu", ne pojasnivši šta je time hteo da kaže.

Zapretio je da će preduzeti drastične mere da iskoreni ekstremiste i dodao da je Egipat u "velikom ratu" koji će dugo trajati.

"Postoji velika zavera protiv nas", rekao je El Sisi dok je sa vojnim komandantima prisustvovao sahrani ubijenih vojnika i oficira.

Egipat je proglasio vanredno stanje i uveo tročasovni policijski čas u nestabilnom severnom delu zemlje na Sinajskom poluostrvu nakon jučerašnjeg napada.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad koji se desio kod granice sa pojasom Gaze, a u kojem je i povredjeno 25 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: