Dačić: Hvala Kini na podršci

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa delegacijom Svekineske asocijacije novinara.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

13:33

Default images

Delegaciju čine predstavnici vodećih kineskih medijskih grupa iz različitih provincija, na čelu sa predsednikom „Hebei Daily Group" Guo Đinpingom.

Tokom razgovora Dačić je istakao tradicionalno dobre i prijateljske odnose dve zemlje i zahvalio se na principijenom stavu Narodne Republike Kine kada je u pitanju tritorijalni integritet naše zemlje, saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Sagovornici su, kako se navodi, izrazili nadu da će predstojeći Samit kineskog premijera sa presednicima vlada šesnaest zemalja centralne i istočne Evrope, koji se u decembru ove godine održava u Beogradu, stvoriti povoljnu klimu za unapredjenje odnosa Srbije i Kine na svim nivoima.

Pohvalivši kontinuirano i objektivno izveštavanje kineskih medija o Srbiji, šef srpske diplomatije složio se sa predstavnicima Svekineskog udruženja novinara da je neophodno posebno intenzivirati saradnju u oblasti kulture i medija kako bi ona dostigla nivo ukupnih odnosa dve zemlje, kaže se u saopštenju MSP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: