Akcija za pomoć žrtvama trafikinga

NVO Atina i Limundo pokrenuli su kampanju za ekonomsko osnaživanje žrtava trgovine ljudima, kroz koju će i javnost biti informisana o ovom problemu.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

13:26

Default images

Građani se pozivaju da se u sklopu kampanje "Sama oblikujem svoj život" kupovinom, nakita koje su pravile korisnice NVO Atina, uključe i time doprines u ekonomskom osnaživanju žrtava trgovine ljudima i njihovom osamostaljivanju. Nakit se može kupiti preko sajta Kupindo i njihovih mobilnih aplikacija.

U sklopu kampanje organizovaće se tematske obuke za korisnice programa udruženja Atina i radionice izrade unikatnog nakita.

Svaki od ovih komada nakita i garderobe nosi pečat osobe koja ga je napravila, žrtve koja se oporavlja od posledica trgovine ljudima.

"Jedan od najvećih izazova u pomoći žrtvama, nakon što su bezbedno izmeštene iz situacije trgovine ljudima, jeste njihovo osamostaljivanje i ponovno uključivanje u društvo. Većina njih je pretrpela okrutno fizičko i emotivno zlostavljanje i bile su prisiljavane na iscrpljujući rad bez ikakve naknade, u izuzetno teškim i rizičnim okolnostima. Kako bi se oporavile i započele novi život, korisnice Atininog programa podrške žrtvama dobijaju medicinsku i pravnu pomoć, psihosocijalnu podršku i bezbedan smeštaj. Međutim, nakon psihološkog osnaživanja neminovno su ponovo prepuštene sebi samima, bez ikakvih resursa i oslonca porodice i prijatelja", navodi NVO Atina.

U najavi akcije navodi se da tada nastupa najteži deo oporavka žrtvi: omogućiti im da sopstvenim radom sebi obezbede ekonomsku nezavisnost.

"Upravo iz tog razloga, udruženje Atina i Limundo Grad zajedno su razvili program koji žrtvama daje mogućnost da svojim rukama naprave nešto korisno, a građanima da kupovinom ovih unikatnih proizvoda učine nešto dobro", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: