Berlin za ukidanje sankcija Moskvi?

Mnogi u nemačkoj vladi i među političarima "velike koalicije", demohrišćana i socijaldemokrata govore samo o tome kako se mogu okončati sankcije prema Moskvi.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

13:17

Default images

Ovo saznaje danas nemački tabloid Bild, koji piše da je Merkelova u malom krugu već nagovestila da bi se, srednjoročno gledano, odnosi s Moskvom ponovo mogli normalizovati i da bi uslovi za to bi, između ostalog, mogli biti - zaustavljanje dalje destabilizacije Istočne Ukrajine i pregovori o budućem statusu Krima.

I šef nemačke diplomatije socijaldemokrata Frank-Valter Štajnmajer situaciju vidi slično, a pri tom se u njegovom Ministarstvu još kaže da bi vlada u Berlinu trebalo da bude spremna i da pooštri sankcije, ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin ponovo pooštri svoj kurs ka Ukrajini.

Iz bavarske konzervativne Hrišćansko-socijalne unije (CSU) stižu i zahtevi da se Rusija ponovo primi u G8.

Zamenik šefa CSU Peter Gauvajler je za Bild izjavio da bi Merkelova i Štajnmajer trebalo da Putina dovedu za pregovarački sto i da bi zajednički cilj zapada trebalo da bude da Rusija, umesto u G7, ponovo bude na samitu G8 sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: