EU postigla dogovor o klimi

Evropska unija je postigla dogovor o Akcionom planu o klimi koji predviđa smanjenje za 40 odsto štetnih gasova do 2030. godine, saopšteno je u Briselu.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

10:14

Default images

Paket mera o klimi oslanja se na tri ambiciozna cilja Evropske komisije predviđena da se se sprovedu do 2030. godine.

Prvi cilj se odnosi na smanjenje štetnih gasova za 40 odsto u odnosu na 1990. godinu, drugi je povećanje upotrebe obnovljivih izvora energija za 27 odsto i treći predstavlja uštedu energije za 30 odsto.

Diplomatski izvori ocenili su pre samita da EU treba da ima jedinstven stav za međunarodnu konferenciju o klimi u Parizu 2015. godine.

"Zbog krize u Ukrajini i nemira na Bliskom istoku, postalo je sasvim jasno da je od vitalnog značaja za Evropu da smanji svoju energetsku zavisnost", izjavio je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Evropski lideri danas će razgovarati o ekonomiji i načinima jačanja privrednog rasta, kao i o borbi protiv ebole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: