Niš dobio grejanje, KŠ večeras

Kruševljani bi oko 19h trebalo da dobiju grejanje posle čišćenja sistema od mulja i peska. Kvar u Nišu je otklonjen, samo u pojedinim zgradama nema grejanja.

Izvor: B92, RTS

Petak, 24.10.2014.

09:19

Default images

Oko 80% korisnika u Kruševcu juče je ostalo bez daljinskog grejanja kada je eksplodirala pumpa zbog nanosa peska i mulja. Tokom noći ekipe su čistile su i ispirale toplovodni sistem, koji je ceo bio pun peska i mulja. Posao se nastavlja i danas, izjavio je za B92 direktor kruševačke Toplane Dragan Azdejković.

"Očekujemo da će između 19 i 20h večeras radijatori biti topli", rekao je Azdejković.

Vrtići se zagrevaju uz pomoć grejalica i klima. U školama je ovog jutra toplo, ali još uvek se ne zna da li će i popodnevne smene imati nastavu. I bolnica se dogreva uz pomoć klima, javio je ranije RTS.

U Nišu u većini domaćinstava koja imaju daljinsko grejanje danas su radijatori topli, izjavila je za B92 Milena Pavlović iz niške Toplane.

"Tokom noći otklonjen je kvar u toplovodnom sistemu. Samo delovi pet ulica u centru Niša nemaju grejanje zbog toga što sistem još nije profunkcionisao u potpunosti, što je uobičajeno na početku svake grejne sezone", izjavila je Pavlovićeva.

Takođe, u Nišu nekoliko zgrada i tržni centar Zona 3 nemaju grejanje zbog toga što im je, zbog neplaćenih računa, isključena struja.

Više o tome u prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: