Nemački vicekancelar stiže u posetu

Zamenik kancelara i ministar ekonomije i energetike Nemačke Zigmar Gabrijel dolazi u Beograd sredinom novembra, saznaje Danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

22:38

Default images

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je sa Gabrijelom i kada je bio u radnoj poseti Berlinu krajem avgusta.

Gabrijel je i predsednik Socijaldemokratske partije Nemačke od 2009. i visoko rangirani političar - reč je o najbližem saradniku kancelarke Angele Merkel. Prema informacijama lista Danas, planirano je da poseta vicekancelara Gabrijel Beogradu bude jednodnevna. Postoji mogućnost da se tokom boravka u Srbiji on susretne i sa predsednikom Vlade Vojvodine i liderom DS Bojanom Pajtićem.

O Zigmaru Gabrijelu evropska štampa piše kao o političkoj zvezdi u usponu i političaru koji je uspeo da ujedini posvađanu i podeljenu građansku levicu. Takođe, pošlo mu je za rukom da nametne utisak da sada socijaldemokrate (sa)određuju politički kurs u državi, kao u epohama kada je reč socijaldemokratskih kancelara, poput Vilija Branta, a kasnije i „levog liberala“ Gerharda Šredera određivala kurs Berlina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: