Rim naljutio EU zbog spornog pisma

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo oštro kritikovao Italiju zbog objavljivanja pisma u kojem EU traži od Rima odgovore na pitanja vezana za budžet.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

19:15

Default images

Nekoliko sati pre početka samita EU, italijansko Ministarstvo finansija objavilo je pismo koje mu je, pod oznakom "strogo poverljivo", poslao komesar EU za ekonomiju Jirki Katainen.

Barozo je rekao da se Komisija protivi ovoj jednostranoj odluci italijanske vlade, želeći da se pregovori o njenom budžetu održe iza zatvorenih vrata.

Barozo, koji sa mesta predsednika EK odlazi 31. oktobra, rekao je i da "su u toku konsultacije" Komisije sa nekoliko zemalja o kršenju pravila.

Prošle sedmice, članice EU koje koriste evro kao valutu, dostavile su svoje potrošačke planove za sledeću godinu Komisiji, koja je do sad odbijala da potvrdi ili negira da su Francuska i Italija, zajedno sa Austrijom, Slovenijom, Maltom i Finskom, označene kao zemlje čiji su podnesci problematični.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: