Donacija Stankovića za 28 stanova

Bivši fudbalski reprezentativac Dejan Stanković prikupio je pola miliona dolara, od kojih će biti izgrađeno 28 stanova za ugrožene u Obrenovcu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

18:16

Default images

Sporazum o tome biće uskoro potpisan.

"Pitanje je dana kada će sporazum biti potpisan. Danas ili sutra ćemo to završiti, a dan nakon potpisivanja očekujemo početak radova, pošto su svi papiri spremni za to", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je naveo da se radi o donaciji "od 500.000 dolara koje je Stanković obezbedio, a biće iskorišćena za izgradnju 28 stanova u Obrenovcu".

Predsednik te gradske opštine Miroslav Čučković je rekao da je u Obrenovcu u toku izgradnja kuća koje finasiraju "Blic fondacija" i Prva televizija, kao i da se rade kuće koji finasiraju vlade Kuvajta i UAE.

Čučković je naveo da je francuska vlada obezebedila donaciju za izgradnju sedam kuća, ali da taj posao nije još započeo, jer po njihovim procedurama oni određuju ko će biti izvođači radova.

"Građevinska sezona se neće završiti, bez obzira na vremenske prilike, dok to (izgradnju kuća) ne završimo", rekao je on.

Posle obilska Prve obrenovačke osnovne škole, Čučković i Mali su najavili i da će još tri obrazovne ustanove, koje su stradale u majskim poplavama, biti obnovljene do 10. novembra, dok će rad na saniranju Gimnazije trajati oko godinu dana.

Mali je objasnio da je većina sredstva za obnovu škola i vrtića obezbeđeno od donatora, a da grad obezbeđuje sve što može u pogledu tehnicke pomoći i papirologije.

Čučković očekuje da će Vlada Srbije usvojiti i program pomoći za podstanare koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: