Lučanima šesti put preti poplava

Zbog kiše koja neprestano pada od sinoć nivo reke Bjelice je znatno porastao, pa postoji opasnost od izlivanja, izjavio predsednik opštine Lučani.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

16:21

Default images

Mladomir Sretenović je rekao da se porast vodostaja prati iz sata u sat kako bi se u slučaju izlivanja reke odmah reagovalo.

"Zbog snega imali smo probleme i na putevima sela Dubac, Milatovići, Kaona i Rtari, ali nadležne službe su uklonile prepreke sa pomenutih saobraćajnica”, naveo je Sretenović.

Sretenović je dodao da su Lučanci imali probem s napajanjem električnom energijom i da jutros 70 odsto meštana nije imalo struju.

"Problemi su delom sanirani od strane dežurnih službi Elektrodistribucije, a struju trenutno nemaju žitelji Dupca, Kaone i Milatovića", precizirao je on.

Nedavno je ministar Velimir Ilić rekao da su Lučani, koji su do sada pet puta poplavljeni, pretrpeli veliku štetu.

Umereni porast vodostaja na dvadesetak reka

Na dvadesetak reka u naredna dva dana prognoziran je umereni porast vodostaja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na Kolubari, Ubu, Ljigu, Tamnavi, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici i Resavi do sutra "vodostaji će biti u umerenom porastu, sa mogućnošću dostizanja granica javljanja, odnosno upozoravajućih nivoa".

Na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, manjim pritokama Južne Morave, kao i na Zapadnoj Moravi, Đetinji, Skrapežu, Moravici i Bjelici do 25. oktobra "vodostaji će biti u umerenom porastu".

RHMZ je u upozorenju na svom sajtu prognozirao i da će se vodostaji na tim rekama približiti upozoravajućim nivoima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: