Dačić zahvalio na podršci Italije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio Andrei Oriciju, direktoru za Balkan italijanskog Ministarstva inostranih poslova na kontinuiranoj podršci Srbiji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

16:00

Default images

Oricio je boravio danas u Beogradu u svojstvu izaslanika ministarke inostranih poslova Federike Mogerini, koji će, kao specijalni predstavnik italijanskog predsedavanja EU, učestvovati na današnjem neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova i ekonomije Zapadnog Balkana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić i Oricio izrazili su zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa, a italijanski zvaničnik potvrdio je da će Italija nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

U domenu multilateralne saradnje konstatovano je da je predsedavanje Srbije OEBS-u, izmedju ostalog, važno za potvrdjivanje uloge Srbije kao faktora stabilnosti u regionu i pouzdanog medjunarodnog partnera.

Na sastanku Dačić i Oricio razmotrili su i pitanje saradnje u okviru Jadransko-jonske inicijative.

Oni su istakli značaj zajedničke saradnje u okviru Strategije za Jadronsko-jonski region, a Dačiću je uručen formalni poziv za promociju Strategije 18. novembra u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: