Poseta Putina ne koči evropski put

Poseta Vladimira Putina Beogradu ne može direktno da utiče na evropski put Srbije- ako Srbija to ne želi, ocenila je poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon.

Izvor: Danas, Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

00:42

Default images

"Ako uzmemo u obzir globalnu geopolitičku dinamiku, onda se Putinova poseta Beogradu ne može komentarisati mimo situacije u Ukrajini, energetike i snabdevanja gasom, kao i pregovaranja Srbije za članstvo u EU", rekla je Fajonova za list "Danas".

Podsetivši da Srbija i Rusija imaju tradicionalno veoma dobre i prijateljske odnose, Fajonova je rekla i da srpsko proevropsko opredeljenje nije tajna, ali da se ono mora dokazati što bržim sprovodjenjem reformi i uskladjivanjem srpskog zakonodavstva sa evropskim.

Fajonova je za "Danas" naglasila da deo tog usaglašavanja predstavlja i poglavlje o spoljnoj politici, gde se očekuje i postepeno usaglašavanje stavova Srbije sa stavovima evropske zajedničke spoljne i bezbednosne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: