DSS: Kosovo u MOK-u bi bio skandal

Demokratska stranka Srbije ocenjuje da bi prijem Kosova u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) predstavljao još jedan korak u njegovom otimanju..

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

18:59

Default images

DSS je u saopštenju zapitala i zbog čega Olimpijski komitet nije ranije obavestio javnost o mogućnosti prijema Kosova u MOK, kao i kakve će pravne korake preduzeti i šta će uraditi ukoliko se prijem obistini.

DSS je kritikovala i Vladu Srbije zbog politike u vezi sa Kosovom i Metohijom i ponovila stav da je vlada, "prihvatanjem briselskih sporazuma, praktično prihvatila nezavisnost takozvane Republike Kosovo".

Najnoviji dokaz za to jeste mogući prijem ove nelegalne tvorevine u Međunarodni olimpijski komitet (MOK), smatra DSS.

Ta stranka podsećajući da je Olimpijski komitet Srbije naveo da koordinira svoje aktivnosti sa Vladom Srbije i usklađuju svoje delovanje sa njenim stavovima, pita Olimpijski komitet Srbije "šta je uradio da spreči ovaj skandal, koji predstavlja još jedan korak u otimanju Kosova i Metohije".

"Nečinjenje u ovom, kao i svakom drugom slučaju prihvatanja albanske državnosti na teritoriji Srbije je saučesništvo i toga moraju da budu svesni i Olimpijski komitet Srbije i Vlada Srbije", ističe DSS.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) razmatra davanje priznanja Kosovu, a o njegovom statusu raspravljaće se u petak, izjavio je portparol MOK Mark Adams, a prenosi AP.

Trodnevni sastanak Izvršnog odbora MOK održava se u švajcarskom gradu Montreu, a Adams je potvrdio da će odluka povodom zvanično podnete inicijative jednostrano priznate Republike Kosovo za prijem u punopravno članstvo te organizacije biti doneta poslednjeg dana sastanka.

Olimpijski komitet Srbije juče je saopštio da je obavešten od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o zvanično podnetoj inicijativi jednostrano priznate Republike Kosovo za prijem u punopravno članstvo te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: