Sneg stigao i u Srbiju

Sneg trenutno pada na Zlatiboru, Tari, Divčibarama, Kopaoniku, Rudniku, Staroj planini, Debelom brdu, Suvoboru, u Gornjem Milanovcu i Kraljevu.

Izvor: Beta

Sreda, 22.10.2014.

18:15

Default images

Zabeleli su se i vrhovi planina Stolova i Goča, a s obzirom na vremenske prilike, vozačima se savetuje oprez.

"Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju i posebno budu oprezni prilikom vožnje zbog pojave susnežice i snega na deonicama od 800 metara nadmorske visine i više", navodi se u saopštenju.

Prilazi planinsko-turističkim centrima su prohodni za saobraćaj, ali se očekuje zadržavanje snežnih padavina na kolovozu.

Ekipe putara su u stalnoj pripravnosti na terenu.

Putevi Srbije pozvali su sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju, ograničenje brzine i da vožnju prilagode uslovima na putu. U rudničko-takovskom kraju danas po podne, oko 17 sati, počeo je da pada sneg.

Vrhovi Suvobora i Rudnika su se zabeleli, u Gornjem Milanovcu sneg se ne zadržava na klizavim kolovozima, ali je na putevima smanjena vidljivost.

U Kraljevu je večeras oko 19 časova posle obilne kiše počeo da pada prvi ovogodišnji sneg.

Vrhovi okolnih planina Stolova i Goča su se zabeleli, a temperatura je s jutrošnjih 16 stepeni, pala na jedan stepen Celzijusov. Prema prognozi RHMZ, danas se na području zapadne i jugozapadne Srbije očekuje lokalno velika količina padavina, preko 30 mm za 12 h, a na planinama stvaranje snežnog pokrivača.

Sutra se obilnije padavine očekuju u južnim, istočnim i severoistočnim predelima, oko 30 mm za 12 h, a na planinama dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na desetak reka u Srbiji vodostaji će do petka, 24. oktobra, biti u umerenom i većem porastu, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U regionu je već pao sneg, a zbog nevremena je aktiviran crveni meteo-alarm u Sloveniji, a narandžasti u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: