Ministarstvo prihvatilo predlog AKS

Ministarstvo pravde prihvatilo je predlog Advokatske komore Srbije (AKS) da se razgovori nastave na javnom sastanku.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

18:10

Default images

Na sastanku bi advokaturu predstavljao upravni odbor AKS, na čelu sa predsednikom i predsednici komora u sastavu AKS u delegaciji koju sama advokatura organizuje i ovlasti.

Ministarstvo u saopštenju precizira da je spremno da već sutra bude održan sastanak, uz prisustvo zainteresovanih medija.

Ministarstvo je, takođe, izrazilo zadovoljstvo zbog nepodeljenog stava svih regionalnih advokatskih komora, koje su, kako se navodi, prepoznale jasnu nameru Ministarstva pravde da deluje u pravcu rešavanja aktuelnih problema, nastavkom razgovora ovlašćenih predstavnika advokature i ministarstva.

"Celokupna situacija nameće da, format sastanka, mesto i vreme nisu odlučujuće kategorije, već je isključivo bitan kvalitetan dogovor ovlašćenih predstavnika advokature i ministarstva u interesu građana, advokata i države Srbije", napominje su saopštenju.

Pregovori ministarstva pravde i advokature prekinuti su pre desetak dana nakon pojedinih nesuglasica oko predloga i dogovora predstavnika jedne i druge strane.

Beogradski advokari štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružili su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra.

Ko je lobirao da se formiranjem nove profesije, notara, uzme veliki kolač iz državne kase, upitao je predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević u emisiji "Kažiprst" na TV B92 poručivši da se advokatura probudila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: