Pojedinačni pregovori bez rezultata

AKS saopštavae da se u pojedinačnim pregovorima Ministarstva pravde sa komorama advokata u sastavu AKS ništa ne može postići, a može se izgubiti mnogo vremena.

Izvor: Beta

Sreda, 22.10.2014.

17:44

Default images

"Jedini legitimni pregovarači na strani advokature su Upravni odbor Advokatske komore Srbije, predsednik AKS i predsednici svih komora u sastavu", navodi se u saopštenju Advokatska komora Srbije (AKS).

Ministarstvo pravde pozvalo je ranije danas na razgovore predstavnike svih advokatskih komora koje čine Advokatsku komoru Srbije, kako bi "što širi krug advokata posredstvom direktnih predstavnika bio detaljno informisan o namerama Ministarstva".

Kako navode u AKS, komore članice obavestile su ih da su pozivi na sastanke upućeni u različitim terminima, kako bi Ministarstvo sa svakim predstavnikom advokatskih komora pregovaralo ponaosob.

"Vaš predlog ne smatramo dobronamernim, te posebno ukazujemo da niko, pa ni ministar pravde, nema ovlašćenje da sprečava Advokatsku komoru Srbije da obavlja Ustavom Srbije i Zakonom o advokaturi utvrđene nadležnosti, niti da se meša u unutrašnju organizaciju advokature koja je utvrđena Zakonom o advokaturi i Statutom AKS", ističe se u saopštenju.

Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra i zahtevaju izmene Zakona o javnim beležnicima, kako bi se i njima omogućilo da sastavljaju ugovore koje bi notari overavali, da se smanje stope za obračun paušalnog poreza i smenu ministra pravde Nikole Selakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: