Mali sa ambasadorom Argentine

Gradonačelnik Siniša Mali sastao sa ambasadorom Argentine u Beogradu Rikardom Fernandezom s kojim je razgovarao o vezama argentinskog i srpskog naroda.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

15:15

Default images

Kako se navodi saopštenju gradske uprave Mali i Fernandez su se saglasili da kultura i tradicija predstavljaju važne vrednosti društva, naglasivši da dobri medjunarodni odnosi i partnerstva uglavnom i počinju razmenom kulturnih vrednosti.

Zahvalivši ambasadoru Argentine na poseti, Mali je Fernandezu predstavio planovime za razvoj grada.

U tom smislu, kako se dodaje, pokazan je veliki interes da dodje do uspostavljanja saradnje izmedju dva glavna grada u oblastima javnog prevoza, urbanizma, prerade otpada i turizma, ali i u ostalim oblastima od obostranog interesa koje bi doprinele razmeni i obogaćivanju kulturnih vrednosti.

U vezi sa predstojećim potpisivanjem Sporazuma o obrazovanju i kulturi na državnom nivou Fernandez je ocenio da bi bilo dobro uspostaviti saradnju izmedju Univerziteta u Beogradu i nekog od univerziteta u Buenos Airesu.

U planu je i realizacija projekta namenjenog osobama starije životne dobi, koji bi kroz kurseve nacionalnog plesa, prilbližio Beogradjanima kulturu i život Argentine, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: