Policajac: Pucao sam u samoodbrani

Policajac osumnjičen za ubistvo tamnoputog tinejdžera u Fergusonu istakao je da je uputrebio vatreno oružje u samoodbrani.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

14:45

Default images

Daren Vilson je istakao da ga je posle konfrontacije Majkl Braun fizički napao, posle čega su se njih dvojica sukobili u vozilu policije.

U borbi za posed pištolja, policajac je stigao pre 18-godišnjaka, koji mu je uputio nekoliko udaraca, posle čega ga je Vilson upucao u ruku.

U daljem obrazlaganju pred istražiteljima, Vilson je istakao da je Braun pokušao da pobegne, ali se potom vratio i napao ga, nakon čega je policajac nastavio da puca.

On je takođe istakao da Braun nije podigao ruke posle upozorenja, iako je nedavno obajavljen snimak na koji opovrgava reči policajca.

Advokat porodice ubijenog tinejdžera istakao je da je Vilsonova priča od početka do kraja apsurdna.

Mladić ubijen u sukobu sa policijom u američkom gradu Ferguson zbog čega su održani višednevni protesti građana, bio je osumnjičen za
krađu, saopštila je policija tog grada u državi Misuri.

Policija je objavila izveštaj prema kojem su ubijeni 18-godišnji Afroamerikanac Majkl Braun i njegov saučesnik ukrali kutiju cigareta iz radnje u Fergusonu 9. avgusta, zbog čega ih je policija zaustavila.

Kako je precizirano, policajac koji je pucao u Brauna i ubio ga, naišao je na dvojicu osumnjičenih pošto je na policijskom radiju čuo dojavu o pljački i stigao na teren.

Braun je prijavljen i zbog "agresivnog" ponašanja tokom pljačke, dodala je policija. Policajac koji je ubio mladića, već šest godina radi u policiji i nije nikada pravio displinske probleme.

Prema izjavi svedoka, Braun nije bio naoružan i hodao je ulicom kada ga je policajac zaustavio i ubio, iako je podigao ruke u vazduh.

Policija tvrdi, međutim, da je Braun ubijen pošto je napao policajca i pokušao da mu otme oružje. Šef policije Fergusona naveo je i da je i policajac povređen u obračunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: