Nagrađen dopisnik B92

Osmoro novinara nacionalnih i lokalnih medija nagrađeno je za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi, na konkursu koji je organizovala SKGO.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

14:35

Default images

Na konkursu Stalne konferencije gradova i opština za najbolji novinarski prilog o zaštiti životne sredine nagrađeni su Bratislav Ilić sa TV B92 za priču o nelegalnoj seči šume na jugu Srbije i Nemanja Stanković sa Prve TV za prilog o reci Jošanici.

Prema oceni žirija, autori najboljih radova o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou su Marija Obrenović iz Nedeljnih novina kragujevačkih i Predrag Stojković sa RTS-a.

U kategoriji medijskih priloga o unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou pobedili su Biljana Kuzmanović sa TV Lav iz Užica i Nevena Vrtulek iz Radio Novog Sada.

O evropskim integracijama na lokalnom nivou najbolje novinarske priloge imali su Jelena Lešević sa televizije KATV iz Kraljeva i Tamara Tankosić sa RTS-a.

Nagrađeni novinari dobili su tablet-računare.

"Namera nam je da ovim konkursom ukažemo na značaj lokalnih vlasti, oblasti kojima se one bave i njenim nadležnostima, kako bismo rad lokalne samouprave približili građanima", rekao je na svečanosti generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

Na konkurs koji je bio otvoren od 1. marta do 31. avgusta stigla su 72 novinarska rada, a najbolje je izabrao žiri sastavljen od urednika beogradskih medijskih kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: