DS: Vlast nasiljem; SNS: Zavist DS

DS je ocenila da je podatak da je veliki broj maloletnika učestvovao u seriji napada na građane Srbije ogledalo vlasti koja vlada buzdovanom.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

11:55

Default images

SNS je potom saopštila da je očigledno da je DS krivo što je država, u rekordno kratkom roku, pronašla počinioce sramnih napada na predstavnike nacionalnih manjina, i što, posle decenije i po demokratskog pljačkanja i pustošenja, Srbija postaje moderna i uređena zemlja.

U saopštenju Demokratske stranke se navodi da vlast vlada i nasiljem, cenzurom i progonom pristojnosti iz društva.

"SNS je teško da se odmakne od politike zarđale kašike i sendviča za progon manjina, ali su morali znati da kada predsednica Skupštine Srbije pozove na 'zatiranje semena zla' da će se zlo i dogoditi", navodi se u saopštenju DS-a.

U saopštenju te stranke se navodi da cenzura u medijima i kulturi, smanjivanje plata nastavnicima i roditeljima, kao i obračun s neistomišljenicima "predstavlja kamenicu u rukama mladih ljudi i ohrabrenje da se nasrne na sve što je drugačije".

"Nakon dve godine, jasno se vidi da je pobeda Srpske napredne stranke veliki civilizacijski poraz za Srbiju i povratak u devedesete godine", dodaje se.

Demokratska stranka je dodala da odricanje od odgovornosti za stanje u zemlji, gde SNS drži sve poluge vlasti, nije dovoljno da se zaustavi talas nasilja.

SNS: Ogromna zavist i ljubomora DS

"Zavist i ljubomora DS je ogromna, i umesto da pokažu barem elementarno ljudsko i građansko zadovoljstvo što su vinovnici ovih teških krivičnih dela pronađeni i što će biti sankcionisani, oni se oglašavaju sramnim 'buzdovan saopštenjima', koja, naravno, najviše govore o njima i njihovoj političkoj kulturi", navodi se u saopštenju SNS.

SNS u saopštenju dodaje i da je upravo DS "trajno narušila stanje u Srbiji svojim pljačkanjem državne imovine, zavlačenjem ruke u džepove građana, uništavanjem i urušavanjem firmi, otpuštanjem 400.000 radnika, istorijskom nezaposlenošću, cenzurom i monopolom nad oglasnim prostorom u medijima, plasiranjem najgorih laži o svakome ko ne misli kao oni".

"Vreme u kojem je Srbija bila ponižena i opustošena zauvek je prošlo. Htela DS to ili ne, Srbija konačno postaje moderna, uređena država, sa jakim i nezavisnim institucijama, koja poštuje svoje građane i brine se o njima, država u kojoj se insistira na istinskim demokratskim vrednostima, i koja je zbog toga uvažavana u celom svetu", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: