CG: Uhapšen Safet Kalić

Kontroverzni rožajski biznismen Safet Kalić uhapšen je u jednoj evropskoj državi posle višegodišnjeg bekstva, potvrdio je MUP Crne Gore.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 20.10.2014.

19:30

Default images

Odbegli Rožajac, optužen u Crnoj Gori za pranje novca stečenog švercom droge, uhapšen je danas posle intezivne, višegodišnje saradnje crnogorske policije i policija više država, saopštio je MUP.

Kalić je u bekstvu od 2011. godine kada je za njim raspisana medjunarodna poternica zbog optužnice da je prao novac.

U Višem sudu u Bijelom Polju početkom oktobra je završeno sudjenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam miliona evra stečenih švercom droge.

Kaliću i njegovim srodnicima je oduzeta imovina vredna više od 22 miliona evra.

Presuda u ovom slučaju trebalo bi da bude izrečena sutra, 21. oktobra.

U Višem sudu u Belom Polju 6. oktobra završeno je suđenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam miliona evra stečenih švercom droge, a presuda će biti izrečena sutra, prenose "Vijesti".

U završnoj reči tužilaštvo je saopštilo da su Kalići krivi za delo koje im se stavlja na teret, dok odbrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da tužilaštvo tokom postupka nije dokazalo da je novac stečen nelegalnim putem.

Zamenik specijalnog tužioca je kao dokaze priložio nalaze i mišljenja veštaka i svedoka i saopštio da je dokazana krivica Kalića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: