Uhapšeni napadači na pekaru Evropa

Policija je uhapsila napadače na pekaru "Evropa" u Novom Sadu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

19:05

Default images

Kako je saopštio MUP, efikasnom i brzom akcijom, novosadska policija pronašla je dvojicu maloletnika za koje se sumnja da su, 17. oktobra, oko jedan sat posle ponoći, razbili izlog na pekari „Evropa“ u Novom Sadu.

Njih je, danas, u prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu, saslušao viši javni tužilac, uz prisustvo advokata i roditelja.

Nakon saslušanja, u dogovoru s nadležnim tužiocem, policija će protiv dvojice 16-godišnjih Novosađana podneti krivične prijave, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Novosadska policija rasvetlila je i jutrošnji napad na pekaru vlasnika srpske nacionalnosti.

Zbog sumnje da je razbio izlog pekare na Limanu, saslušan je Novosađanin (1993), a nadležno tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Rasvetljeni gotovo svi napadi na pekare

Policija je rešila skoro sva krivična dela napada na pekare koja su se prethodnih dana dešavala na teritoriji Vojvodine i tim povodom zadržala u pritvoru 11 osumnjičenih, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Prethodna dva - tri dana saslušana su 62 lica povodom incidenata koja su se dešavala pre svega na teritoriji Vojvodine, a zadržano je 11 lica. Rešili smo i noćašnje oštećenje pekare u Novom Sadu pošto je utvrđeno da je izvršilac L.P. (21) mađarske nacionalnosti", rekao je Stefanović za Pink.

Prema njegovim rečima, lica srpske nacionalnosti osumnjičena su za napade na pekare u Bečeju P.A. (18), za pekaru u Somboru osumnjičen je T.N. (19), za oštećenje dve pekare u Banovcima osumnjičeni su D.S. (18) i D.N. (24) i za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri lica.

"Policija je ozbiljno i temeljno radila svoj posao i u rekordnom roku je otkrila okrivljenog za ubistvo u pekari u Begeču, a izvrsiocu je danas odrđen pritvor do 30 dana", rekao je ministar.

On smatra da je na taj način država poslala poruku da niko ne treba da čini krivična dela i da reaguje na provokacije pogotovo koje su dolazile sa albanske strane na utkmici Albanija-Srbija u Beogradu.

"Treba da budemo odgovorniji i da pokažemo da je ovo bezbedna zemlja za sve građane bez obzira na nacionalnu pripadnost i da brzo pohvatamo počinioce ovakvih krivičnih dela i incidenata", istakao je Stefanović i dodao da je policija preduzela sve mere da pokaže da je Srbija bezbedna zemlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: