Borbe na granici Sirije i Turske

Borbe džihadista iz Islamske države i kurdskih snaga vode se i dalje oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.10.2014.

08:27

Default images

Džihadisti su na položajima oko tri kilometra od Ain al-Araba i ako ga osvoje, pod kontrolom će imati dug pojas na severu Sirije duž granice sa Turskom. Turski parlament će se danas izjasniti o vojnim intervencijama u Iraku i Siriji.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava je saopštila da kurdske snage pružaju žestok otpor borcima Islamske države.

U borbi protiv ekstremista, kurdske snage u Siriji imaju podršku međunarodne koalicije na čelu sa SAD. Američki borbeni avioni i bespilotne letelice juče su izvele tri napada na položaje džihadista.

U borbama je poginulo devet pripadnika kurdskih snaga i devet pripadnika vojske Islamske države, navodi Opservatorija.

Turska vlada je pojačala svoje snage na granici sa Sirijom, a parlamentu je na glasanje podnela predlog rezolucije kojom bi se dozvolila intervencija turske vojske u Iraku i Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: