Nikita Mihalkov danas sa Vučićem

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće danas ruskog reditelja Nikitu Mihalkova.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

08:19

Default images

Mihalkov boravi u Beogradu povodom svetske premijera filma "Sunčanica".

Vučić i Mihalkov će razgovarati u zgradi Vlade u Nemanjinoj ulici.

Premijera "Sunčanice" biće održana 3. oktobra u Centru Sava.

Scenario filma, pisan prema istoimenom romanu nobelovca Ivana Bunjina, gledaoce vodi u dvadesete godine prošlog veka na poluostrvo Krim, odakle se posle građanskog rata evakuiše poražena armija belih Rusa, a glavne uloge igraju Ruskinja Viktorija Solovjova i naš glumac Miloš Biković.

Na premijeri se očekuje veliki broj glumaca iz celog sveta, reditelja i državnih zvaničnika.

"Kada se film prvi put prikazuje, to za gledaoca postaje dan rođenja filma. A rođendan se slavi sa prijateljima", rekao je Mihalkov objašnjavajući zašto je premijera baš u Beogradu.

Podsetimo, premijer se nedavno susreo i sa francuskim glumcem sa ruskim pasošem Žerarom Depardjeom. Depardje se, prilikom posete Beogradu, susreo i sa gradonačelnikom Beograda i ministrom kulture.

Ovo nije prvi slučaj da se predstavnici vlasti susreću sa istaknutim predstavnicima sedme umetnosti, nedavno je sa Stivenom Sigalom razgovarao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Prethodnih godina su se sa najvišim zvaničnicima Srbije sastajali Pirs Brosnan, Ralf Fajns, Monika Beluči, Araman Asante, Džerald Batler...koji su u Srbiji snimali filmove ili su bili gosti pojedinih filmskih festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: