BiH: Problemi sa sanacijom štete

Nevladina organizacija Transparentost Bosne i Hercegovine smatra da su državne institucije zakazale pri proceni štete i pomoći poplavljenom stanovništvu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.10.2014.

00:47

Default images

Građani koji su se obratili organizaciji, kao i terensko istraživanje u poplavljenim područjima, ukazuju na izostanak koordinacije institucija, politizaciju raspodele pomoći i zloupotrebe pri proceni štete i dodeli pomoći poplavljenom stanovništvu u BiH.

Portparol Transparentnosti BiH Ivana Korajlić rekla je da su prijave stanovnika i terensko istraživanje pokazali da su se institucije na gotovo svim nivoima pokazale nesposobnim da odgovore na potrebe građana, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Predstavljajući nalaze istraživanja u poplavljenim oblastima o mehanizmima raspodele pomoći, kao i iskustva i prijave građana od juna do septembra, Korajlić je precizirala da je Transparentnost primila više od 500 poziva stanovnika različitih dijelova BiH koji sumnjaju i žale se na neregularnosti u procesu raspodele pomoći.

"Ukazano je na nedostatak koordinacije među institucijama, koje su se međusobno optuživale za političke opstrukcije, kao i politizaciju celokupnog procesa raspodele sredstava i pomoći za poplavaljena područja kroz međustranačke konflikte i korišćenje pomoći za predizbornu kampanju", navela je Korajlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: