Kolege planinari izdali Francuza?

Dvojica Alžiraca koji su bili u planinarskoj ekspediciji otetog i ubijenog Francuza ispitani su zbog moguće umešanosti u zločin.

Izvor: B92, Reuters

Sreda, 01.10.2014.

21:18

Default images

Oni su bili u sedmočlanoj ekipi planinara koju su prošlog meseca napali džihadisti, a jedini oteti tom prilikom bio je Erve Gurdel.

Ispitanim Alžircima je određena neka vrsta kućnog pritvora, koja podrazumeva da moraju da se javljaju vlastima tokom istrage o kidnapovanju Francuza.

Prethodno je ministar pravde Alžira istakao da je nekoliko pripadnika militantne grupe koja se sumnjiči za ubistvo Gurdela identifikovano, ali nije pružio više detalja.

Zvaničnu odgovornost za ubistvo planinara, kao vid odmazde za učešće Francuske u vazdušnim napadima na Islamsku državu preuzelaje grupa vojnika koja je povezana sa ID.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: